Partners

De verkiezing van de Vogel van het Jaar wordt georganiseerd door Vogelbescherming Vlaanderen in samenwerking met Vivara natuurbeschermingsproducten en Kosmos Natuur. Tevens verwelkomen wij dit jaar ‘Het Nieuwsblad’ als nieuwe partner. Wij willen immers heel graag meer mensen bereiken buiten de leden van Vogelbescherming Vlaanderen. Hierdoor krijgen wij de kans om de natuur- en vogelbeschermingsgedachte breder uit te dragen.


 

Vivara Natuurbeschermingsproducten

Vivara natuurbeschermingsproducten is gespecialiseerd in het ontwikkelen van natuurbeschermingsproducten, zoals vogelvoer, voederhuisjes en nestkasten. Onze producten zijn uitvoerig door ornithologen en biologen getest en onderzocht. Al onze natuurbeschermingsproducten zijn van hoge kwaliteit. Door nauw samen te werken met de verschillende natuurbeschermingsorganisaties, zoals Vogelbescherming Vlaanderen proberen we het leefmilieu van plant en dier te verbeteren. Bij de aanschaf van een product van Vivara koopt u niet alleen kwaliteit, u helpt ook de natuurbeschermingsorganisaties en u vergroot uw eigen kijkplezier.

Laat u verrassen door de originele producten en handige tips waarmee u de natuur in een handomdraai bij u thuis brengt!

https://www.nl.vivara.be/

 

Vogelbescherming Vlaanderen

Vogelbescherming Vlaanderen vzw is een natuurvereniging die zich inzet voor een optimale bescherming van alle wilde fauna en haar biotopen. Via een breed vrijwilligersnetwerk georganiseerd in lokale afdelingen activeert ze haar leden voor gerichte natuurbescherming op het terrein. De organisatie bekijkt vanuit een diervriendelijk en ecologisch perspectief uitdagingen tussen mens en dier in een aan verandering onderhevig landschap. Zij hanteert hierbij een proactieve, sensibiliserende en doordachte aanpak waarbij de vereniging als waakhond van de Vlaamse fauna en flora het juridische pad niet schuwt. Vogelbescherming Vlaanderen kenmerkt zich als een strijdvaardige en unieke natuurvereniging waar vastberadenheid, efficiëntie en resultaatgerichtheid centraal staan.

http://vogelbescherming.be/

 

Kosmos Natuur

Natuurliefhebbers kunnen naar hartenlust grasduinen in de boeken van Kosmos Natuur, de grootste groene uitgever van Nederland. We hebben natuurgidsen over vogels, bloemen, bijen, paddenstoelen, vlinders, planten, bomen, amfibieën, reptielen en nog veel meer. Heb je groene vingers? Dan zullen die jeuken om aan de slag te gaan met onze boeken over tuinieren. Je liefde voor de natuur kun je delen met het hele gezin want we hebben boeken voor jong en oud, beginners en deskundigen.

https://www.kosmosuitgevers.nl/

 

Het Nieuwsblad

https://www.nieuwsblad.be/